2013. január 23., szerda

Önmagunk szeretete ~ Ramtha


      "- Mi tartott eddig korlátok között? A korlátok közé szorított gondolat! Vagyis az összes létező gondolat elfogadásának az elutasítása. A gondolatot egészen addig nem ítéli meg semmi, amíg be nem érkezik a lényedbe, és szembe nem találja magát a félelemmel teli hozzáállásoddal. 

     Amikor megtanulod elfogadni és magadba fogadni az összes gondolatot, akkor lényegében belépsz Isten Elméjébe.És ekkor születik meg a zsenialitás, ekkor válik láthatóvá a ragyogás, ezen a helyen lakozik a  szavakkal elmondhatatlan és megérthetetlen szeretet.

       Amikor felhagysz az ítélkezéssel, megnyered a bölcsességet. És ekkortól rendelkezel a szeretet képességével.

        És a legelső szeretet Önmagad Szeretete lesz.

        És amikor szemügyre veszed magadat és az egész életedet, azt mondod majd: - Sajnos, amikor megtettem mindazokat a dolgokat, amiket később nagyon megbántam, akkor, a megtapasztalásuk közepette még nem tudtam, hogy meg fogom azokat bánni. Mindössze megéltem azokat. Miért is éreznék bűntudatot miattuk? Mert később megváltoztak a dolgok? Hiszen mindössze egy újabb, magasabb megértéssé változtak. 

       És ekkor azt kell hogy mondd magadnak: - Akkor ez azt jelenti, hogy soha nem vallottam kudarcot.  - És ekkor visszatekintesz az életedre, és mindazokra a dolgokra, amiket megtettél - vagy éppenséggel nem tettél meg -  és meg fogod látni a bennük rejlő " tervszerű, magasabb jót." 

      És ekkor kezded el szeretni magad, és felhagysz az önmagad feletti kemény ítélkezéssel. És íme, megszületett az Éned Szeretete, és soha többé nem fogsz ítélkezni egyetlen tetted felett sem.

     Amikor ez a szeretet megszületik benned, onnantól kezdődően ránézhetsz az összes entitásra, és már tudod, hogy bármit is tettek, az mind jó  volt - és bármilyen is a külsejük, mind szépségesek. Hiszen ugyanaz a "Tűz" ég bennük is - és ameddig bennük is ott ég -addig biztos lehetsz benne, hogy ott ég benned is."

~részlet Ramtha -Szeresd magad életre c. könyvéből ~
         
        
       

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése