2015. március 26., csütörtök

Értéktelenség



A magadnak történő megbocsátás hatalmas részét képezi az értéktelenség meggyógyításának. Meg kell bocsátanod magadnak az értéktelenség érzését, és ezt csak akkor tudod megtenni, ha megengeded, hogy gyengéd, odaadó, kedves, szeretetteljes és együttérző légy magaddal.

A megbocsátás abból a bölcsességből fakad, ami látja, hogy nem igazán vagyunk tisztában azzal, amit teszünk. Jézus ezt így fogalmazta meg: -Bocsáss meg nekik, hisz nem tudják mit cselekszenek!

Alázat kell ahhoz, hogy megbocsáss magadnak, beleértve ebbe az elmédet és az érzelmeidet.
Az értéktelenséget mindenkire rá tudod vetíteni magad körül. Rengeteg stratégiát használunk arra, hogy elkerüljük az értéktelenséggel magunkban történő közvetlen szembenézést.

A tudatossággal együtt járnak a választások. A választásokkal pedig fel kell vállalnunk a felelősséget. – Milyen választásokat hozok? Azt választom, hogy mérges legyek, vagy azt, hogy együttérző, kedves, bölcs legyek? Honnan fogok működni – a konfliktusban álló elmémből – vagy valamiféle stabilitásból? – Mindig bölcs dolog a magaddal való kedvességet választani.


Végeredményben az értéktelenség önmagad támadásának, bántásának egy formája. Amiből mindig nagyon hiányzik a szeretet és a megértés. Ahhoz, hogy abbahagyd önmagad támadását alázat szükségeltetik – néha egyszerűen csak meg kell látnunk, hogy mit teszünk.

~ Adyashanti ~

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése