2013. szeptember 17., kedd

Kicsit a kapcsolatokról és a szeretetről....



Soha nem jelent megoldást, ha másokat a viselkedésük megváltoztatására kérsz, csak hogy te jól érezhesd magad.

A kívülről másokra erőszakolt szabályokkal és fenyegetésekkel vagy az érme másik oldalán a mások elvárásainak való megfeleléssel, amikor hagyod, hogy mások irányítsák az életed, csak azt éred el, hogy magadat és a másikat is börtönbe zárod. Mindkét diszfunkcionális viselkedés oka az, hogy az ember nem vállalja fel a felelősséget a saját boldogságáért, a saját életéért, a saját Igazságáért, Önmagáért, a Szuverenitásáért, egyediségéért, a Lelkéért, mert mindezeket a dolgokat másoktól várja el. Ezzel az óriási elvárással hatalmas terhet és szenvedést ró saját magára és a másikra is, és általában kölcsönös a játszma, hiszen minden áldozatnak szüksége van egy megfélemlítőre, ahogy minden megfélemlítőnek is szüksége van áldozatokra, hogy a játszma működni tudjon. Sőt, ezek a szerepek alkalmanként fel is cserélődnek, a helyzettől függően.

És minden fájdalom, szenvedés gyökere ezekben az elvárásokban keresendő. Ezeken a sokszor alattomos, máskor pedig elég nyilvánvaló kitekert módokon akarjuk kicsikarni mások viselkedésének a megváltoztatását, szeretetét, elfogadását, megbecsülését, elismerését, egyetértését – mert ezeket a dolgokat nem adjuk meg saját magunknak. Fennen hirdetjük mennyire szeretjük a másikat, miközben a „szeretet” nevében, elfeledkezünk saját magunk szeretetéről, így leláncoljuk egymást, és nem adunk teret a valódi szeretet és szabadság kibontakozásának az életünkben.

Te csak és kizárólag a saját valóságodat tudod megteremteni, ebben áll a felelősséged. És így mások valóságát nem áll hatalmadban megteremteni, mert azt egyedül ők teremtik saját maguknak.
Se a szüleidnek, se a testvéreidnek, se a gyerekeidnek, se a társadnak, se a barátaidnak,  se a kollégáidnak, se  a különféle szervezeteknek, se a kormánynak, se a Föld összes lakosának nem áll hatalmadban megteremteni a valóságát, mert nem a te dolgod, nem a te felelősséged. Mégis a legtöbb ember ezzel próbálkozik, és ez a szenvedésük gyökere, ami sok kitekert játszmához vezet, ami egyre mélyebben benne tartja az embereket a saját poklukban.

Ha hited szerint azon múlik a boldogságod, hogyan tudod irányítani vagy manipulálni mások viselkedését, - azért, hogy te jobban érezhesd magad, és megkapd tőlük azt a szeretetet, elismerést, elfogadást, egyetértést, békét, nyugalmat, biztonságot, amit magadnak nem adsz meg -  akkor soha nem leszel szabad és boldog, egyszerűen azért, mert nem uralkodhatsz másokon, és mert mindezeket a dolgokat egyedül te adhatod meg saját magadnak, ennek belőled kell fakadnia.

Egyetlen egy dolog vezet ki ebből az útvesztőből, ami nem más, mint az, hogy elkezdesz felébredni az elme játszmáinak szenvedést okozó világából és elkezded szeretni magad, elfogadni magad, átérezni a Lényegedet, elkezdesz Jelen Lenni, és elkezded a saját belső Igazságod szerinte élni az életedet, nem félve már attól, hogy ezzel elveszíted mások szeretetét, és hogy mások mit fognak rólad gondolni, hiszen ezek egyébként sem számítanak – ezek a dolgok csak a játszmázást, a dualitást, a védekezést –támadást, és persze a szenvedést erősítik.

Elkezded fokozatosan, a saját tempódban kiszabadítani magad a börtönödből, elengeded a másokkal kapcsolatos elvárásaidat és a viselkedésük irányítására és manipulációjára való hajlamodat, véget vetsz a magaddal kötött kompromisszumaidnak, nem engeded többé, hogy mások irányítsák az életed,és szélnek ereszted az ebből a játszmádból fakadt összes múltbéli sérelmedet, megbántottságodat, csalódottságodat és szenvedésedet-  amivel egyben mindazokat  is felszabadítod, akikkel eddig együtt raboskodtál.  És így az elme ítélkezése is eltűnik a képből, hiszen többé már nincs semmi értelme, elveszíti a jelentőségét, így eltűnik az ítélkezésre való hajlamod.

Végül eljutsz arra a megértésre, hogy soha semmit nem tettél rosszul, nem tévedtél, ahogy mások sem – mindössze belevetetted magad az elme valóságába, az áldozatok és elkövetők, visszaélők, a bűn és bűnhődés, a mások vagy önmagunk vádolásának, a siker és kudarc, a jó és a rossz, a tisztesség és erény kontra romlottság, a betegségek világába, abba a pokoli világba, ahol léteznek célok meg írott és íratlan szabályok, előírások, kötelezettségek, amik teljesen lefojtják a valódi érzéseket, és ahol mindent kívülről, másoktól vártál, és ez bizony sok küzdelmet, versengést, viszályt és szenvedést okozott neked.

De pont ez a sok szenvedés az, ami végül felébreszt ebből az elme teremtette pokolból, és juttat el végre önmagad szeretetéhez, elfogadásához, ahhoz, hogy elfogadd, magadba fogadd a Valódi Lényedet, a bölcsességedet, és a saját értékességedet, magát az Életet. És amikor valóban, igazán elkezded szeretni és elfogadni magad, akkor látod meg a többi ember igaz Fényét is, és többé már nem az elméjükkel azonosítod őket, és így őket is el tudod elfogadni, és megérted az utazásuk mélységét, és szenvedéseik forrását, és azt, hogy éppen ott tartanak, ahol tartanak a saját Lelkükhöz vezető útjukon.

Hiszen mindenki azért van itt, ezen a bolygón, hogy magába fogadja a saját Fényét, ami ott él benne, mindig is ott volt, és többé ne mások Fényével akarja betömködni a saját Fényének hiányából származó űrt, mely oly sok játszmára ad alapot, és játszma közben elkopik a Fény, és nem marad más, csak egymás energiáinak az elvételéért, megszerzéséért folytatott harc, küzdelem.

Csakis önmagunk szeretete által tudunk összekapcsolódni a Belső Fényünkkel, amihez el kell engednünk a játszmák birodalmát, és ezzel együtt a szenvedést is az életünkből. És ehhez nem kell más, mint merni másképpen, a nagyobb képből látni az életünket, játszmáinkat,  a Lélek szemével végre az emberi korlátok helyett, amihez egy őszinte vágy kell a szabadság iránt. A szabadság egy belső állapot, egy tudatállapot, a Lét állapota, és minden egyéb ebből fakad.


 ~ LélekForrás ~

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése