2012. november 1., csütörtök

A megbocsátás - Ramtha



 "A bennünk élő Isten, minden Élet eredete nem alkotott törvényeket - hiszen így megtagadta volna tőlünk, és ezzel együtt Önmagától is a szabad önkifejezéshez való jogot, s ezáltal az Élet szabad fejlődését és Áramlását. A törvényeket az ember  teremtette, nem pedig Isten. Ő szabad akaratot adott az embereknek, akik  ebben a szabadságukban olyan törvényeket alkottak, amik a legtöbbször a büntetést, a durva elnyomást, mások megalázását és rabszolgasorba süllyesztését szolgálják, nem pedig a szabadságot. Az ember azért nem lehet meg törvények nélkül, mert borzasztóan fél saját magától, és úgy érzi, csupán szabályokkal tarthatja kordában magát, mivel nem tud saját végtelen, Isteni mivoltáról. Az emberi Lélek és az ember egész mivolta Isteni eredetű.
A kozmosz rendje nem tud a rosszról. A jó pedig csupán a rossz értelmében feltételezhető. Jó és rossz nem létezik, csupán a Lét. Az embert nem a benne élő Isten, hanem embertársa ítéli meg. Évezredeken keresztül a büntetéstől való félelem – amiért nem tartják be a vallás vagy az állam rendszabályait – kormányozta a népeket. Ha egyáltalán lehet rosszról beszélni, akkor az az, ha valaki elveszi embertársa szabadságát és a szabad önkifejezéshez való jogát. Aki ezt teszi másokkal, az olyan, mintha önmagának ártana, sőt még rosszabb, mert minden másokra kirótt korlátozása és ítélete a saját tudatát szorítja korlátok közé, a saját gondolkozását bélyegzi meg.
A bennünk élő Isten, minden élet eredete egyszerűen a tiszta, csupasz létezés, örömteli Jelenlét, amelynek öröme önmagunk megismeréséből fakad. A Teremtésben, és Isteni Létezésünkben nincs rossz, minden csak tapasztalat, amely a bölcsesség gyarapodását szolgálja. Nem kell megfizetnünk egyetlen gondolatunkért vagy tettünkért sem, sem ebben, sem pedig egy másik életben, már amennyiben meg tudunk bocsátani magunknak. Azért vagyunk itt, hogy a tapasztalás által bölcsességre tegyünk szert, és ezt a bölcsességet az életben kamatoztassuk.
Legyetek törvényen kívüliek, ami nem féktelenséget jelent, hanem azt, hogy amikor megszabadulunk gondolkodásunk korlátaitól, a törvényektől, a rendszabályoktól és a tervektől, örömet és nyugalmat találunk majd a Létben, és ennek az örömnek a birtokában szeretni tudjuk úgy magunkat, mint az Élet egészét. Örvendezni tudunk mindennek a szabad kiteljesedésén. Ekkor válunk valóban Istenekké, mi leszünk az Élet tápláló sói, öntöző esői. Úgy legyen!" ~ Ramtha ~ JZ. Knight csatornázásában ~

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése